Lycka är att slippa Tele 2 & ha "Bonde-söker-fru-kväll" <3

Gårdagen skulle visa sig bjuda på mäkta överraskningar när jag tidigt blev väckt under ett supervarmt och gosigt täcke. Dagen skulle bli en riktig fixardag vad gällde räkningar, CSN-samtal och pappersarbete (låter extremt fancy och viktigt I know, men vet inte annars vad jag ska kalla att klippa ut matannonser från tidningar). Jag startade upp med CSN, ringde och frågade med gråtmild röst varför det inte klirrat i min kassa fast i alla andras skolkompisars typ... då visade det sig att jag var tvungen att godkänna en grej över internet. Hon i telefonen tror jag tyckte det hade räckt med att hon sa "gå in här och här och gör det, klicka där och godkänn där", men jag är en elak och jobbig kund vad gäller det mesta, så jag lyckades ha henne kvar i luren hela vägen till "GODKÄNN-knappen" weeeyyyy:D Får bara rycket annars om de förklarat och så funkar det sen inte! Så med andra ord fylls mitt konto på ganska rejält+att lönen kommer då med:D Jag är en rik student;)
Nästa stackare jag gav mig på var Tele 2, återigen fungerade inte mitt internet! I våras pratade jag med dem, utan att överdriva något alls, ca 20 gånger utan att jag fick hjälp med problemet. Jag laddade på ordentligt med diverse peppmusik, uttänkta repliker, svar på eventuella mothugg m.m. och ringde upp och med nonchalant, elak och lätt irriterad ton. En halvgammal kille fick lyckan (not) att besvara mitt samtal. Jag förklarade vad som hänt och la typ till att jag tycker de är sämst och avskyr deras internetskit. Efter lite tjafs (okej, han frågade bara efter mitt personnummer) kom han fram till att jag inte fanns med i systemet, mitt abonnemang var fryst... WHAAAT!!!! En glädjerus sköljde över mig och jag trodde inte det var sant! Följande konversation såg ut typ såhär:

HGK (halvgamla killen): -Det förklara ju varför ditt internet inte fungerar:)

J: -YES! Det är ju svinbra! Jag har försökt säga upp abonnemanget förut med var bunden till juli nästa år ju! Wuuhuuuuu!!!

HGK: -Eehhhh, okej.....

J: -Så det beyder att jag inte är kund hos er längre:D:D:D:D:D:D:D:D???!!!

HGK: - Nae, ser inte ut så.

J: -Shit vad bra.

HGK: -Mmm, men kopplar dig till uppsägningsavdelningen så får du prata med dem. Är det något annat jag kan hjälpa dig med?

J: Hell no! Koppla mig tack:D:D:D Tack för hjälpen, ha en trevlig dag:D!

Fick sen prata med en till nisse och nu är jag friiiiiiiiii:D

Efter det var dagen gjord! Jag begav mig till Bauhaus och kollade på tapeter och färg. Haffade en stackars sate som jobbade där, frågade ut denne om allt jag undrade... Så papi<3, jag vet precis hur vi ska gå till väga nu:D Det kommer bli svinbra och jag tog med mig färg hem, bara en snygg tapet som saknas, men vet hur jag vill att den ska se ut:)
Annat som dagen bjöd på var:

  • Jag låste in bilnyckeln i bilen
  • "Bonde-kväll" med ex-basgruppen:)
  • Vi gjorde svingod pasagratäng!
  • Basgruppen godkände Emelies kille
  • Vi drack julmust<3
  • Jag lyckades på något sätt, med lägenhetsnyckeln i munnen, ta mig från bilen, över gatan in genom dörr 1,2 och 3 med 4 aptunga matkassar+en 10-litershink med färg samt två av Amandas troféer hon vann på fotbollen.

Idag har vi haft examination på vårat "Sjö-case" och rapport, så nu är jag trött:)

Bilder kommer snart, kanske idag:)
Ciiiiao!

Att cykla i uppförsbacke

Idag har varit en angenäm sådan. Vaknade av Torgny Melins ljuva toner alldeles för tidigt (vet ni inte vilka de är, ta reda på det omgående!). Snooza alldeles för länge och fick sen hetsfixa mig inför skolan. Blev två minuter sen trots den akademiska kvarten, men dagen till ära hade jag en medbrottsling så vi kunde skämmas ihop. Vi hade lab, vilket innebär kemi-rock-tvång, så i alla hast på väg in i klassrummet hade jag norpat åt mig just en sådan. Efter ett antal hulkningar från att ha känt en gedigen svettodör ständigt i min närhet och förbannat undrat vem som inte duschat senaste halvåret, tog jag en sniff i min egen rock-armhåla och upptäcker till min förskräckelse att det är jag/min rock som utsöndrar denna icke tillfredsställande doft i omgivningen. Skenade ut från klassrummet, slängde av mig äckel-rocken, försäkrade mig om att svetten inte satt sig i min vanliga kläder, och tog sedan på mig en ny.
Här vill jag passa på att lägga till en händelse jag fick ta del av för några år sedan. Det var förmodligen en fredagkväll, jag befann mig på Otten, närmare bestämt på lilla dansgolvet. Jag var mitt uppe i någon fancy dans, typ vattenspridaren, varukorgen eller fiskespöt. Skitsamma, ni kommer tycka det känns oväsentligt när ni hör följande... där står jag i folkmassa och bara njuter då plötsligt från ingenstans en flicka/brud/kärring dyker upp med sin arm rätt upp i luften och touchar min underarm med sin armhåla. Inte jättemärkvärdigt tyckte jag ända tills jag i lampornas sken såg hur min arm blänkte till. Jag blev mållös! Denna varelse hade dränkt min arm i ren svett! Jag fick rycket och kutade omedelbart in på toan för att skrubba armen med tvål och vatten. Det var dock för sent. Svettlukten hade absorberats in och tagit fäste, jag fick inte bort den, vi var ett nu, min arm och en annan tjejs svett. Jag blev tvungen att gå hem. Först två dagar senare hade underarmen återgått till vad den en gång var.
Efter morgonens traumatiska upplevelse kunde dagen bara bli bättre. Jag sumerar den som så:

  • Gustaffo lärde mig massa nya funktioner i word (att jag sen råkade stänga ner programmet och där med hade förbrukat min sista användning så jag nu inte kan använda det alls, det är en annan femma)
  • Jag fick ett litet skrattanfall idag igen (igår var sinnessjukt, stackars min basgrupp)
  • När jag kom hem på lunchen var båda systrarna hos mig<3
  • Pappa kom förbi med en mikro och en dammsugare (love you mum & dad)
  • Jag cyklade till jobbet i motvind (bra för benen)
  • Anki och jag hade skitkul på jobbet+hade trevliga kunder:)
  • Jag hade fått med mig vantar till hemfärden
  • Jag klarade att cykla utan händer i en kraftig uppförsbacke
  • Mitt hår blev naturligt fluffigt av vinden
  • Lillasyster var hos mig när jag kom hem, hon ska sova här inatt igen:)
  • Kunde hjälpa storasyster med instruktioner så hon inte skulle få parkeringböter (jag ligger inne med mycket info inom just detta område)
  • Jag köpte gott bröd igår

Nu ska jag inta duschen och sen sussa som en liten gris, fast inte i duschen som jag ibland råkar ut för, utan i min fancy bed.
Tror morgondagen erbjuder många timmar i skolbänken, sen blir det gym och efter det "Bonde-söker-fru-kväll" med bästa ex-basgruppen precis som förra veckan<3

Goder natt gott folk<3


At work i somras

Gammalt opublicerat inlägg funnet!

I matchdressar som luktade kattpiss (tack Jenny+katt) gav vi oss ut för sista gången på hemmaplanen denna säsong. Vi skulle spela vad som hade blivit årets viktigaste match. Vi skulle möta Kuddby som hade samma poäng som vi, men de lite fler mål, alltså kan man säga att de var serieledare.
Nervositeten låg som ett tungt moln i omklädningsrummet... det och kattpiss-lukten. Tror Fanny hade den mest utsatta tröjan, stackars flickebarn.
Flera tjejer var så nervy att de mådde illa. Allt var perfekt, vi var ute i god tid, folk var laddade, uppvärmningen var super, jag hade en ny utstyrsel bestående av vita strumpor utanpå mina matchstrumpor.
Detta icke så fancy påhitt var ej mitt eget, det hade däremot tjatats om det under några månader, jag vägrade. Men så i lördags började jag fundera på dessa strumpor och denna viktiga match... tvångstankarna var ett oundvikligt faktum.
Söndagen var det jobbet som gällde, men skulle sluta kl. 15 så jag hann till matchen. Var typ asstressad när jag slutade för skulle köpa de där förbannade strumporna, laga pasta, packa väska, hämta handikappad (opererad) syster och hinna ut till Norza på 1 timme. Men jag hann:D
Vilken match det blev!!! Vi vann med 4-1, shiet vad vi ägde:D Strumporna då? Jodå, skoja inte att det var tidernas bästa köp och tips, 3 mål satte jag:D

Detta var i mitten av september jag skrev det, då jag är en så otroligt aktiv bloggerska hade jag glömt bort att publicera det:)

När vi ändå är inne på fotboll vill jag be att få meddela er mina damer och herrar: SERIESEGRARNA 2009 ÄR NORSHOLMS IF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det är helt sinnes! I söndags spelade vi sista matchen. Det hade spännande nog blivit det avgörande matchen för oss. Vi skulle spela mot "Dacka" (Dagsberg) i just Dagsberg. Det räckte med oavgjort så skulle allt vara klappat och klart.
Kuddby var där i tron om att de skulle kunna stötta Dacka till en vinst (vakna de sen eller?!), för de låg efter oss, så skulle vi torskat vann de ist. Förstår inte ens varför de åkte dit, ofta Norsholm förlorar... NOT! Vid närmare eftertanke kanske de var där för de vill se Pontiac som dagen till ära var speaker, GRYMT!
Det var en rätt jobbig match ändå, Dacka hade bara 11 spelare så vi fick köra 9-manna, och planen var sinnes jobbig att springa på. Hade regnat, så det var assegt. Körde typ bandybyten för man blev trött så fort.
Domaren var inte helt på vår sida kan jag säga, och jag gjorde nog inte det hela bättre efter en närkamp med en tjej jag fick megarycket. Domaren blåser av till vår fördel och då hör jag motståndarnas coach gorma om att jag hade gjort något. Det kokade fortfarande inuti mig från tidigare nämnd situation och så började han gnälla, jag fick ännu mer ryck och råkade peka finger till coachen. Domaren får då också rycket och säger åt mig: NU KOMMER DU HIT!!!!! VAD HÅLLER DU PÅ MED?????!!!!!! Ångrade mig typ sekunden efter jag gjort det, men var tvungen att se nonchalant ut och tjafsa emot lite iaf. Visste att jag skulle få gult kort, så sa inte så mycket mer utan vände bara på mig och gick så han kunde se mitt nummer.
Matchen slutade 2-0 och jag fick äran att göra båda målen:) HÄRLIGT JOBB TJEJER!!!!!!!!!!
Champangen flödade och Totte slänge vi in i duschen. Sen var det bara duscha snabbt jäklar och åka tillbaka till jobbet (tack Idaho och KristinA för jag fick lämna er några timmar:))


Nu har jag inte tid att sitta här mer. Ska nämligen på "Bonde-söker-fru"-kväll med min älskade ex-basgrupp! Hemgjord pizza står på schemat:D


Efter vinsten mot Kuddby!

Nära-döden-upplevelse!

Dagen startade i ottan! Drog mig som vanligt alldeles för länge och fick apbråttom till skolan. Hann i allafall slänga en blick ut genom fönstret och se spöregnet... perfekt, vi skulle ut till en sjö och ta vattenprover idag, som om inte det räckte med vatten liksom.
Hur som haver, min basgrupp träffades och hämtade all utrustning som behövdes för detta prov. Jag la av någon anledning beslag på vadarbyxorna ganska omgående. Visade sig senare vara ett misstag.
Vi åkte ut till våran speciellt utvalda sjö, Glan, vid Svärtinge. Trots min power nap i bilen och en dröm om att regnet skulle avtagit när jag öppnade ögonen, hade inget förändrats vädermässigt när jag nyvaket kisande, med fasttorkade linser motvilligt hoppade ur bilen.
Som sagt hade jag fått tag på vadarbyxorna och när jag höll dem framför mig var de lika långa som hela jag, detta var oemotståndligt och dessutom var det strl 42 i stövlarna, jag drog snabbt på mig dem. Ingen i gruppen sa emot att de ville ha dem, varför undrar ni?!, jag med.
Ner mot vattnet bar det av, alla stelfrusna, hungriga (okej, kanske bara jag), men alla väldigt exalterade. Vi packade upp alla 12 flaskor som skulle fyllas, termometern, måttbandet, vätskor till syrgasmätning, pipetter, handskar, skyddsglasögon och allt därtill.
Jahopp, här blir inga barn gjorda tänkte jag och hoppade ner i det till synes grunda vattnet... GRUNT?! Det var bottenlöst!!! Jag sjönk ner till tuttarna på 2 sekunder! Snacka om att se döden i vitögat! Mina klasskamrater agerade snabbt och räckte mig en pinne så jag kunde slabba mig upp på säker mark. HAHAHAHAAAA... det var rätt kul i efterhand.
Efter den incidenten, tog jag det lilla lugna och provade mig fram lite. Hittade ett bra ställe och vatteninsamlingen kunde starta. Ca 20 (kanske överdriver måhända lite, men i chocktillstånd har man ingen tidsuppfattning) minuter senare i 7,7-gradigt vatten, blåst och regn var flaskleveranserna klara. Mina händer och fötter hade domnat bort (var tvungen att ha dem under vattnet hela tiden för vi fick inte ha ytvatten och heller inga bubblor, så fick sätta på korkarna down under), mina naglar och läppar var blå, näsan röd och tröjärmarna iskallt äckelblöta.
Vi klarade vårat mission galant, och vi kunde åka hem och spendera resten av dagen räknandes kemi.

Såhär 14 timmar och en fotbollsträning senare har läpparna precis återfått sin färg. Mycket angenäm dag:)

Puss och godnatt

Fancy!

Schnazi

Welcome till mitt fancy place:) Ska ge mig in i denna för mig helt nya värld. Återstå att se om jag gillart eller inte!

RSS 2.0